Sjamanisme


In het kort

Sjamanisme wordt gezien als oudste spirituele levenswijze en één van de meest krachtige helingsmethodes die de mensheid kent. Het sjamanisme en de sjamaan, gaan ervan uit dat alles wat bestaat zoals: mensen, dieren, bomen, planten, stenen en planeten een eigen bewustzijn en energieveld hebben. Dat alles met elkaar verbonden is en onderdeel van een groot geheel. 

Een sjamaan richt zich op het helen van de spirituele oorzaak van ziekte of pijn en doet dit met hulp van zijn krachtdieren en spirithelpers. Er zijn in onze moderne samenleving steeds meer mensen die het sjamanisme zien als een praktische spirituele levenswijze: leven in harmonie met je ware natuur.

Sjamanisme spreekt me aan door de manier van leven in verbinding met de natuur. Dit heeft me er toe aangezet een basiscursus te volgen over het sjamanisme bij Arlette Hofmann van School of Hayka. Ik wilde weten wat een sjamanistische levensstijl inhield en of dat iets voor mij zou kunnen zijn. Ik ben erachter gekomen hoe goed ik me hierbij voel en dat dit mij ligt. Momenteel zit ik in het derde jaar van de opleiding: De leerweg van een sjamaan volgens het Noord-Amerikaanse sjamanisme. Deze opleiding duurt minimaal 3 jaar. Ik heb mijn 1e en 2e inwijding, de 2e graad in het sjamanisme mogen ontvangen. Dit waren een hele bijzondere ervaringen!

Naast de opleiding heb ik het Sjamanistisch Transformatie Proces doorlopen bij Henk Happe (Heyokah). Dit is een proces dat binnen 13 manen (13 x 28 dagen) wordt doorlopen. Elke 4 weken ontvang je een transformatie. Deze bestaat uit een een rite, een DNA-healing en het lopen van een transformatiewiel.  Oude pijn en ego stukken worden hiermee aangepakt, het DNA wordt opgeschoond zodat oude ballast verdwijnt en je meer in je kracht komt te staan. Deze veranderingen hebben als effect dat je gemakkelijker van een 3D naar een 5D bewustzijn gaat. Ik heb dit traject als intens, heftig en ZEER waardevol ervaren.

Ook heb ik een de opleiding gevolgd voor het geven van dit mooie proces, Transformatie Proces Master. Zie Sjamanistisch Transformatie Proces. 

En heb ik de opleiding Medicinewheel Teacher Junior succesvol afgerond. In oktober ben ik gestart met de Master opleiding en ik hoop van het medicijnwiel echt mijn specialisme te maken. Het medicijnwiel is voor mij een van de meest waardevolle en krachtigste instrumenten uit het sjamanisme. Zie Medicijnwiel

 .


Fotocredits: Anke Grootografie 

 
 
 
E-mailen
Bellen
Instagram